Microsoft Compliance Workshop: Data Risk Management | Audittrail
Microsoft Compliance Workshop: Data Risk Management
21 april 2022 

Microsoft Compliance Workshop: Data Risk Management

De weg naar een intelligente naleving en risicobeheer

De Digitale transformatie veroorzaakt een vloedgolf aan gegevens, vaak gegenereerd in vormen als documenten, email, instant messaging, sms, videobestanden en afbeeldingen. Gegevens hebben een levenscyclus vanaf het moment dat ze worden gemaakt of een organisatie binnenkomen tot het moment dat ze worden verwijderd. Veel van die gegevens zijn onmiddellijk na het maken alweer verouderd of worden niet meer gebruikt, maar bevatten nog steeds informatie die een compliance risico kunnen opleveren. Die ongestructureerde en onbeschermde grote hoeveelheden informatie staan bekend als dark data. Het beschermen van die gegevens is een grote uitdaging geworden omdat wij op nieuwe manieren werken en informatie over de grenzen heen creëren en delen. Als gevolg hiervan neemt de regelgeving hieromtrent over de hele wereld toe. Tegenwoordig is uw organisatie verantwoordelijk voor de naleving van tal van wetgeving en afspraken, waaronder natuurlijk de AVG maar ook branche specifieke voorschriften zoals ISO, NEN7510, BIO, BIC.

Om deze gegevens goed te kunnen beschermen, moet u weten waar deze zich bevinden, hoe deze worden gebruikt en gedeeld, wat de bijbehorende compliancerisico's zijn - en zelfs of de gegevens nog nodig zijn.

Hoe?

U heeft niet altijd de controle over al uw gegevens. Microsoft Data Riskmanagement geeft u inzicht door u in staat te stellen deze data te lokaliseren, beveiligen, identificeren en in kaart te brengen. Doormiddel van kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning die binnen Microsoft 365 (E5-licentie) aanwezig is kunt u deze processen inrichten om zo een hoger niveau van inzicht en beheersbaarheid te bereiken, terwijl hierdoor het risico aanzienlijk wordt verminderd.

Compliance Workshop: Data Risk Management

De Compliance Workshop: Data Risk Management is een workshop die door Audittrail kan worden uitgevoerd en heeft tot doel om doormiddel van inzichten binnen Microsoft Compliance tot een betere besluitvorming te komen. Wij helpen u uw gevoerde normenkader te beoordelen, uw meest urgente risico’s en uitdagingen aan te pakken. Daarnaast biedt het u inzichten en ervaring om visie te ontwikkelen binnen Microsoft 365.

In de Compliance Workshop Data Risk Management wordt gebruik gemaakt van de Data Risk Check. De Data Risk Check maakt gebruik van de binnen Microsoft 365 aanwezige Compliance-producten, -diensten en -functies om inzicht te krijgen in bestaande en soms verborgen compliance risico's. De uitkomst en bevindingen van de Data Risk Check dienen als input voor de algehele workshop en zullen worden gebruikt om bewustwording en de noodzaak van mitigatie te creëren. Uiteindelijk zal de Compliance Workshop Data Risk Management u helpen welke Microsoft 365 producten u kunt gebruiken om de risico's te verminderen. Aan de workshop houdt u een overzicht over waarin de aanbevelingen benoemd zijn. Uiteraard kunnen wij u ook ondersteunen in het invoeren van de maatregelen.

Wilt u meer weten van de Microsoft Compliance Workshop: Data Risk Management, neem dan gerust contact met ons op.

Over de schrijver
Al voordat wij MS partner werden hield ik alle ontwikkelingen bij. Ik word blij van de producten en ontwikkelingen van MS. Ze ontwikkelen de laatste jaren hard door en inmiddels ook op het gebied van Privacy en Security. Deze ontwikkelingen ondersteunen ons in onze dienstverlening en kunnen jouw organisatie ook een stuk verder helpen. Tijdens de webinars over MS neem ik jullie mee in de wondere wereld van MS en deel ik mijn enthousiasme hier over.
Reactie plaatsen