Trainingen | Audittrail, jouw partner in compliance
Trainingen | Audittrail

Trainingen van Audittrail

Audittrail Academy

Trainingen Audittrail

De beveiliging van persoonsgegevens is een vakgebied dat volop in ontwikkeling is. Het onderwerp is erg actueel. Er gaat bijna geen week voorbij zonder dat we in het nieuws horen dat er een datalek of een hack heeft plaatsgevonden bij een organisatie. Het is een  bruisend vakgebied en er rust een grote verantwoordelijkheid op de schouders van de mensen die zorgdragen voor de juiste verwerking van persoonsgegevens.

 

Wij, van Audittrail, voelen de aantrekkingskracht van informatiebeveiliging, privacy en compliance al jaren. Vanuit ons motto “voordoen, samen doen, zelf doen” hebben we onze kennis en ervaring gebundeld in trainingen en workshops. Voor startende en gevorderde security en privacy specialisten, HR-professionals en managementteams. Evenals medewerkers die niets hebben met informatiebeveiliging, maar dat wel zouden moeten. Zo organiseren we bijvoorbeeld quizzen die de hele organisatie helpen in het vergroten van de bewustwording omtrent het belang van veilig omgaan met persoonsgegevens.

 

Onze trainingen en workshops zijn er voor alle lagen van de organisatie en kunnen ook op maat gemaakt worden, toegespitst op jouw branche. Onze passie voor het veilig en correct omgaan met (persoons)gegevens dragen we graag over op een toegankelijke, praktijkgerichte, maar vooral leuke manier.

 

Dus, ben je klaar voor het uitbreiden van jouw kennis op het vlak van privacy en informatiebeveiliging? Meld je aan voor één van onze trainingen of workshops. Je vindt ons huidige aanbod hieronder. Mis je een onderwerp? Laat het ons weten. We gaan graag met je in gesprek over een training op maat.

Onze trainingen

Privacy
Informatiebeveiliging
Awareness


Microsoft

Privacy trainingen

Training | Audittail

AVG

Als jij binnen jouw organisatie de verantwoordelijkheid hebt gekregen over de AVG, wil je vast weten waar je allemaal rekening mee moet houden. En, misschien wel het belangrijkste, hoe je het belang van informatiebeveiliging overdraagt aan je collega’s.
Training | Audittail

AVG voor HR

Op de afdeling personeelszaken wordt bij uitstek gevoelige informatie bewaard. Informatie waarvan je niet wilt dat deze op de verkeerde plek terechtkomt. Daarom hebben wij voor jou, als HR-professional, een training ontwikkeld, die volledig is toegespitst op HR en AVG.
Training | Audittail

AVG op Maat

Wat betekent de AVG voor jouw organisatie? Hoe ga je om met de gegevens van huurders, patiënten, burgers of klanten? Met deze training vertalen wij onze kennis correct naar het verwerken en beheren van persoonsgegevens naar jouw praktijk.
Training | Audittrail

DPIA

Als je proceseigenaar of projectleider bent en verantwoordelijk van het uitvoeren van een DPIA, komt er best veel op je af. Daarbij is het raamwerk van een DPIA niet altijd duidelijk. Waar begin je? Wat moet je precies beoordelen? En hoe? In deze workshop gaan we dieper in op de risico's van verwerkingen en de overwegingen die een DPIA vereisen. 
Training | Audittail

Privacy Officer

Voor jou en andere Privacy Officers, hebben we een laagdrempelig en pragmatisch tweedaagse programma ontwikkeld. Dit programma bevat een theoretisch kader, waaronder uitgebreide toelichting op de AVG, evenals praktische vaardigheden, het bijhouden van een verwerkingsregister en het opstellen van convenanten voor samenwerkingen.
Training | Audittrail

Dataminimalisatie

 het beperken van gegevens één van de grondbeginselen van de AVG. Met deze kennis minimaliseer je de kans op vervelende gevolgen als imagoschade en boetes en bedien je de mensen die persoonsgegevens aan je toevertrouwen optimaal. Met deze workshop maken we je in je de wegwijs in een belangrijk onderdeel van de AVG: dataminimalisatie.

Informatiebeveiliging trainingen

Training | Audittail

 Basis Informatiebeveiliging

Informatiebeveiliging, het wordt met de dag steeds belangrijker. Maar wat is informatiebeveiliging en hoe pas ik dit toe binnen de organisatie? Het voldoen aan de AVG zegt niet dat je informatie ook voldoende beveiligd is. Daarom is het belangrijk om ook informatiebeveiliging op orde te hebben. Door deze workshop krijg je inzicht in wat er bij informatiebeveiliging komt kijken en wat er van je verwacht wordt.
Training | Audittail

Security Officer

We verwerken dagelijks grote hoeveelheden aan gegevens. Het registreren van klantgegevens is hier een vast onderdeel van. Als Security Officer is het (mede) jouw taak om dit allemaal in te richten. Een grote verantwoordelijkheid. Om dit te kunnen doen hebben wij een training ontwikkeld, die je stap voor stap meeneemt in de functie van Security Officer.

Awareness trainingen

Training | Audittrail

Pub Quiz

Met deze pub quiz leren jouw collega’s op een laagdrempelige, praktijkgerichte en, vooral, leuke manier de basisbeginselen van informatiebeveiliging. Ideaal voor bijvoorbeeld voorafgaand aan een medewerkersbijeenkomst. Of gewoon zo maar, tijdens de lunchpauze. Zo kan iedereen bijdragen aan het veilig verwerken en bewaren van (privacygevoelige) data.  

Training | Audittrail

Social Engineering

Een derde van alle datalekken zijn het gevolg van slimme trucs, die een ongewenste indringer toegang geven tot gevoelige informatie. Deze slimme trucs maken deel uit van ‘Social Engineering’. Omdat deze vorm van diefstal steeds geraffineerder wordt, heeft Audittrail een workshop samengesteld over dit onderwerp. In deze workshop leer je de verschillende vormen van Social Engineering te herkennen. 

Microsoft workshops

Microsoft Security Workshop

Weer bijna slachtoffer geworden van een phishingaanval? Ben jij samen met jouw collega’s bewust genoeg om aanvallen te herkennen? Is de schat(data) van de organisatie wel goed beveiligd? Heb je geen idee of de organisatie wel de juiste protocollen volgt? En dat terwijl het met de dag belangrijker wordt! Ben je klaar met deze onzekerheid en wil je antwoorden op deze vragen krijgen? Dan moet je actie gaan ondernemen. Dan is de Microsoft Security Workshop wellicht het antwoord. 

Microsoft Compliance Workshop

Tegenwoordig werken we allemaal steeds meer online en wordt alles gedigitaliseerd. Zo heeft de organisatie dus ook meer gegevens of data voorhanden. Je wilt inzicht krijgen in de gegevens van de organisatie. Welke gegevens zijn er, waar zijn ze, maar zeker ook welke risico’s brengen de gegevens met zich mee? Als de organisatie gebruik maakt van Microsoft, krijg je door de Microsoft Compliance Workshop te volgen krijg je het inzicht wat je zoekt.

Microsoft Endpoint Management Workshop

Mobiele apparaten, elke organisatie heeft ze inmiddels. Denk maar aan laptops, mobiele telefoons, tablets en ga zo maar door. Hoe zorg jij ervoor dat de mobiele apparaten beschermd worden en dat het ook werkbaar is voor je collega’s? Maar dat het ook voldoet aan het IT-beleid van de organisatie? Met de Microsoft Endpoint Management Workshop ervaar je de kracht van modern apparaat beheer binnen je eigen omgeving. Ook leer je de eindpunten ontdekken en beschermen.

Staat jouw training er niet tussen?

Interesse in een training van Audittrail maar staat jouw training er niet tussen? Neem gerust contact op, we bekijken graag samen de mogelijkheden! Op aanvraag kunnen wij ook een training bij u op locatie verzorgen voor groepen groter dan 4 personen. Wilt u liever meer informatie over één van onze andere oplossingen? Bekijk dan onze overzicht.

Privacy

Informatiebeveiliging

Awareness

Microsoft