FAQ - Frequently Asked Questions | Audittrail, jouw compliance partner

FAQ

Veelgestelde vragen

Deze lijst van veelgestelde vragen (Frequently Asked Questions, FAQ) hebben we met een knipoog opgesteld. Een aantal van de vragen zijn ons werkelijk gesteld, van andere weten we dat ze leven. Omdat wij van duidelijkheid houden, hebben we er toch een pagina aan gewijd.

Veel gestelde vragen

1. Is auditing echt zo saai?

Ja en nee. Zoals met alles, is auditing ook wat je ervan maakt. Natuurlijk werken we veel van achter de computer en gebruiken we vaktermen. Maar onze missie is om wat we doen begrijpelijk en logisch te maken zodat iedereen het snapt. En dat iedereen ook het voordeel ziet van wat we doen. En dan wordt het al snel minder saai.

2. Hebben jullie ook ‘mannen in pakken’?

Die hebben we. Als u het wilt. We hebben ook mannen en vrouwen in spijkerbroeken en op gympen. We doen ons best om ons zo goed mogelijk uw in organisatie in te leven. Als een bepaalde kledingkeuze het draagvlak van onze opdracht verhoogt, dan voldoen we hier graag aan.

3. Hoe zit het met certificeringen en diploma’s?

Al onze auditors beschikken over de juiste papieren en certificeringen. Kwaliteit is belangrijk voor u, en dus ook voor ons.

4. Stel: jullie hebben een implementatie bij ons begeleid. Kunnen jullie dan ook de audit uitvoeren?

Nee, dat kunnen wij niet. En dat willen ook wij niet. Ten eerste omdat de slager zijn eigen vlees niet hoort te keuren. Dat ging ook niet goed met het rundvlees dat paardenvlees bleek te zijn. Ten tweede omdat kwaliteit belangrijk is. Hoewel wij voor 100% overtuigd zijn van de kwaliteit van ons werk, bevelen wij aan de audit door een andere auditor uit te laten voeren.

5. Doen jullie alles?

Helaas. Onze leergierigheid heeft ons veel kennis opgeleverd. Daarnaast hebben we een brede interesse. Echter: we hebben ook het inzicht dat je niet alles kunt weten. Daarom werken we met experts. Ieder met zijn of haar eigen specialisme. Mist u een specialisme? In ons netwerk vinden wij zeker een geschikte auditor voor u.

6. Zijn jullie duur?

Onze tarieven zijn absoluut concurrerend. Wij realiseren ons dat u niet beschikt over een oneindig budget. Om optimale budgetbeheersing te bereiken, kiezen we er vaak voor opdrachten op te splitsen in deelopdrachten. Overzichtelijk en eerlijk.

7. Doen jullie aan ‘waarderend auditen?’

De definitie hiervan luidt ‘Een waarderende onderzoeksbenadering maakt het auditgesprek tot een dialoog waaruit geleerd wordt’ en wij zouden niet weten hoe auditen anders werkt. Natuurlijk vertellen we als er dingen niet kloppen of als u zeer grote risico’s loopt. Het leren staat voorop!

Een andere vraag die niet in dit FAQ-lijstje voorkomt?