Microsoft Security Workshop? Wat is dat?
Microsoft Security Workshop! Wat is dat?
17 februari 2022 

Microsoft Security Workshop! Wat is dat?

Hoe weer je Phishingaanvallen? Hoeveel cyberaanvallen heeft je organisatie nou daadwerkelijk? Hoe zorg je ervoor als organisatie dat werknemers bewust zijn voor eventuele aanvallen? Zijn persoonsgegevens daadwerkelijk goed beveiligd? Allemaal vragen die vandaag de dag steeds belangrijker worden voor organisaties. Met het Microsoft Security & Compliance Center kunnen organisaties grote stappen zetten. Geen idee hoe? Wij wel! In dit artikel helpen wij je op weg.

Cyberaanvallen

Het aantal (persoons)gegevens wat organisaties tegenwoordig beheren blijft met de dag groeien. Het is van belang dat organisaties dus goed omgaan met de (persoons)gegevens. Steeds meer organisaties en bedrijven worden slachtoffers van cyberaanvallen. Het is daarom essentieel geworden om de organisatie zo goed mogelijk te weren tegen potentiële cyberaanvallen. 

Cyberaanvallen zijn er in vele vormen. De meeste bekende zijn de ransomware aanvallen. Dit zijn aanvallen waar de software in gijzel wordt genomen. Hierbij proberen criminelen cruciale bestanden te blokkeren en te versleutelen. Maar zo heb je natuurlijk phishingaanvallen, CEO-fraude, malware en een DDoS aanval. Allemaal mogelijke dreigingen waar je als organisatie op voorbereid moet zijn. Want de gevolgen van een cyberaanval zijn des te groter. Maar hoe ben je dan als organisatie voorbereid voor zulke cyberaanvallen? En vooral, waar begin je?

Hoe doe ik dat?

Organisaties die gebruik maken van Microsoft 365 hebben veel mogelijkheden tot hun beschikking. Zo niet alleen de bekende Outlook, Teams en OneDrive, maar ook applicaties die jouw organisatie verder helpt compliant te zijn op het gebied van cybersecurity. Microsoft biedt tools om een end-to-end beveiliging in te richten. De Microsoft Security Workshop is een goed startpunt om hier mee aan de slag te gaan.

Microsoft Security Workshop

De Security Workshop is ontwikkeld om organisaties te helpen om hun cybersecurity te versterken. Wij helpen de organisaties beter te begrijpen hoe potentiële aanvallen geprioriteerd en beperkt kunnen worden. In de workshop komen zaken voorbij zoals een diepgaande analyse van threat check, bruikbare aanbevelingen om geïdentificeerde bedreigingen gelijk te beperken, nemen we een kijkje in de brede benadering van Microsoft op het gebied van beveiliging. Dit zijn slechts een paar punten die we behandelen tijdens de Microsoft Security Workshop.

De workshop helpt jouw organisatie op weg hoe je beveiligingsdoelstellingen kan stellen en hoe je potentiële aanvallen kan prioriteren. Organisaties houden aan de workshop inzichten over hoe je de organisatie kan weren voor directe bedreigingen. Natuurlijk kunnen onze Microsoft Cybersecurity-experts jou ook verder ondersteunen met het implementeren van beveiligingsdoelstellingen.

Microsoft Partner

Audittrail is officieel partner van Microsoft en mag daardoor deze workshops geven en jouw organisatie verder op weg te helpen. Wij leveren adviesdiensten rondom security en privacy in relatie tot Microsoft producten. Kortom, wij helpen organisaties om hun security en privacy in het Microsoft domein te toetsen en veilig en goed in te richten. Hiermee brengen wij organisaties naar een hoger volwassenheidsniveau en verkleinen wij het risico om slachtoffer te worden van cyberaanvallen.  

Wil je meer weten over de workshop of over de andere producten van Microsoft 365? Neem dan gerust contact met ons. Wij helpen je graag! 

Reactie plaatsen