Werken na COVID-19 | Audittrail, jouw partner in compliance
Werken na Covid-19

Vakantielanden sprongen op geel, mondkapjes mochten af, alle genomen maatregelen om COVID-19 zoveel mogelijk buiten de deur te houden worden zijn rap tempo versoepeld. En hoewel we nog niet weten hoe dit zich de komende tijd zal ontwikkelen, blijft één versoepeling voorlopig in elk geval van kracht: we mogen elkaar, op gepaste afstand, weer treffen op de werkvloer. Maar wat betekent dit voor onze dienstverlening richting uw organisatie?

Op afstand werken

Het op afstand met elkaar werken heeft ons een aantal dingen geleerd. Zo hebben we bijvoorbeeld effectiever aandacht kunnen besteden aan de vraagstukken van onze opdrachtgevers, omdat we geen tijd en aandacht kwijt waren met reizen van de ene naar de andere locatie. Denk daarbij aan het sneller kunnen reageren op ad hoc-vragen. Door het beperkte reizen hebben we eveneens veel vervuilende kilometers bespaard. Daarbij ontstond er, na een periode van wennen en aanpassen, een betere balans tussen het werkende leven en het gezinsleven. En hoewel het niet altijd makkelijk was om vanuit huis te werken, was het zeker fijn om onder het bureau een korte broek en slippers te kunnen dragen.

Online communiceren

Alle gekheid op een stokje. Het online communiceren heeft ons veel positieve zaken gebracht, maar natuurlijk hebben ook wij het spreekwoordelijke gesprek bij het koffiezetapparaat gemist. Het persoonlijke contact, aanvoelen hoe iemand in de strijd zit. Nu op locatie werken, voorlopig, weer mogelijk is, gaan we dit zeker regelmatig doen. We willen echter de positieve kanten van het op afstand werken vasthouden: een verminderde CO2-uitstoot, een effectieve inzet van tijd en een betere combinatie van werk en privé. Daarom zullen onze consultants in de basis op afstand blijven werken. Ook voor hun en uw veiligheid. Treft u ons liever bij u op kantoor? We gaan graag in overleg over nut en noodzaak en de frequentie van ons bezoek. We hopen u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben en zien ernaar uit onze samenwerking opnieuw vorm te geven.

Met vriendelijke groet,

Joyce de Jong en Jorrit van de Walle Directie Audittrail

Reactie plaatsen