Nationale Offline dag 10 mei 2023
Nationale Offline dag 10 mei

Nationale Offline Dag (Nederland) 10-05-2023

Morgen de 10e achteroverleunen tijdens de Nationale Offline dag kan extra relaxed als de basis op orde is (en je back-up(s) en recovery(-plan) goed (in-)geregeld zijn.

Wat houdt deze dag van origine in? We zochten het even via het internet op voor jullie:

Nationale Offline Dag is een dag waarop mensen worden aangemoedigd om een stap terug te doen van hun digitale activiteiten en het offline leven te omarmen. Deze dag staat voor het waarderen van offline relaties, het verkennen van onze omgeving, het verkennen van onze eigen gedachten en het verbeteren van onze levensstijl. Nationale Offline Dag is in 2011 gestart door de organisatie Take Back Your Time, met als doel om meer bewustzijn te creëren over de impact van een overmatig gebruik van technologie. Ondertussen is de dag uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen. (zie bron vermelding voor meer leuke inhaakdagen op de kalender)

Een dag dus om af te kicken van het internet en schermtijd en wellicht weer eens meer de interactie op te zoeken via de ouderwetse weg: in gesprek gaan met elkaar. Dialoog maken, samen naar oplossingen zoeken zonder hulp van AI of Google. Misschien zelfs wel een perfecte dag voor team-building of om eens om tafel te gaan zitten met de gedachten; “Stel dat ons internet of intranet het niet doet”.

De schik van iedere ondernemer of organisatie natuurlijk, want een dag zonder gebruik te kunnen maken van je communicatie, voorraadbeheer, mail en infrastructuur is desastreus. Wij bij Audittrail vinden het een perfect moment om eens te werken aan je Business Continuity Plan bv, een Table Top of Simulatie te doen. Samen kijken hoe je in geval van nood, de boel weer op de rit krijgt en waar er uitdagingen en verbeterpunten zijn voor de toekomst.

Een andere mooie bijkomstigheid is dat “we”, wanneer we offline zijn, minder data verwerken, wat weer een gunstig effect heeft op de hoeveelheid stroom die verbruikt wordt om datacentra draaiende te houden. Minder stroomverbruik staat gelijk aan schoner, groener en duurzamer denken & werken.

Zo al twee onderwerpen voor je om het eens samen met je collega’s over te hebben als je toch voor een praatje bij de koffiemachine staat. Gewoon in een goed gesprek met elkaar! Over en sluiten 😉

Bron schuine tekst: https://inhaakkalender.wedigital.nl/inhaker/nationale-offline-dag-nederland/


Reactie plaatsen