Legal meer dan | Audittrail, uw partner in compliance vraagstukken
Legal meer dan...

Wij staan vooral bekend om onze diensten op het gebied van privacy, informatiebeveiliging, awareness, GRC, kwaliteit en audit. Maar naast privacy helpen wij ook organisaties op het gebied van andere juridische vakgebieden. Denk hierbij aan arbeidsrecht, ICT recht, contracten en intellectueel eigendomsrecht. Speciaal voor deze vakgebieden hebben wij 3 diensten ontwikkeld. Welke dat zijn? Daar gaan we in dit artikel antwoord op geven. Dus heb je juridische vragen, maar geen interne capaciteit? Lees dan snel verder.

Legal Adviser

De eerste dienst die we ontwikkeld hebben is de Legal Adviser. De Legal Adviser geeft hands-on advies en hulp wanneer je dat als organisatie nodig hebt op juridisch gebied. De Legal Adviser adviseert proactief en geeft een gedegen en helder antwoord op vragen vanuit de organisatie. En pakt onderwerpen proactief op om de organisatie verder te helpen. Het delen van kennis hoort erbij, vinden we bij Audittrail; zo komt de organisatie echt verder. De Legal Adviser kun je inzetten voor hulp bij juridische vraagstukken. Hoe ga je bijvoorbeeld om met voor interpretatie vatbare overeenkomsten of wet- en regelgeving? Wat doe je als een klant schadevergoeding eist? Dit zijn een paar voorbeelden van juridische vraagstukken die de Legal Adviser voor je organisatie op interim of afroepbasis kan oppakken. Uiteraard rapporteert de Legal Adviser op regelmatige basis de actuele zaken en huidige staat van de organisatie aan het management, bestuur of directie.

Legal Contractmanager

Met de Legal Contractmanager heb je een juridische zekerheid op contracten. Contracten zijn voor organisaties erg belangrijk, want dat is de bron van afspraken met klanten, leveranciers en andere partijen. Contracten zijn essentieel in het vormgeven van de verstandhouding met elkaar. Het is van belang dat het contract goed is vormgegeven en er regelmatig gecontroleerd wordt op het wel of niet nakomen van de afspraken. In de praktijk zien we dat dit nauwelijks gebeurt. Dat is een reëel bedrijfsrisico. De Legal Contractmanager is verantwoordelijk en eigenaar van het contractmanagementproces en, indien gewenst, contractmanagementsysteem. De Legal Contractmanager controleert de inhoud van, bestaande, contracten en geeft advies voor verbetering en raadpleegt relevante stakeholders voor input om de praktische uitvoering van contracten haalbaar te maken. En regelt het beheer en inventarisatie van de contracten. Net zoals de Legal Adviser is deze op interim of afroepbasis beschikbaar en wordt de kennis overgedragen aan de organisatie.

Legal Check

De Legal Check is de derde dienst die wij ontwikkeld hebben en hiermee krijg je inzicht in de juridische gezondheid van je organisatie. Als organisatie wil je geen problemen hebben met klanten, leveranciers of zelfs je medewerkers. Met een Legal Check kom je erachter waar de juridische uitdagingen liggen voor je organisatie op het gebied van contracten, ICT recht, intellectueel eigendomsrecht en arbeidsrecht. Na afloop van de Legal Check krijgt de organisatie een begrijpelijk en handzaam rapport dat direct ingezet kan worden om verbetering te realiseren. Dit dient als goede input voor de juridische afdeling om mee aan de slag te gaan. Met de Legal Check krijg je een praktische uitleg over juridische onderwerpen, inzicht in waar de schoen wringt, duidelijke verbeterpunten en een verhoging van het bewustzijn.

Met de Legal Adviser, Legal Contractmanager en Legal Check ondersteunen wij organisaties die juridische vragen hebben maar niet beschikken over (voldoende) interne capaciteit om deze vraagstukken op te pakken. Heb je zelf ook juridische vragen, maar geen interne capaciteit? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag.

Over de schrijver
Almar Anes is marketing & communicatie coördinator bij Audittrail, een audit- en adviesbureau op het gebied van informatiebeveiliging, privacy, audit en business control. Samen met een team van bevlogen professionals – experts en juristen – werken ze voor opdrachtgevers in verschillende sectoren, in verschillende landen.
Reactie plaatsen