Help, Mijn Organisatie Heeft Geen Helpdeskabonnement! | Blog | Audittrail
Help, Mijn Organisatie Heeft Geen Helpdeskabonnement!
24 januari 2022 

Help, Mijn Organisatie Heeft Geen Helpdeskabonnement!

De 5 meest gestelde vragen.

Audittrail heeft ook in 2021 niet stilgezeten. Naast de privacy en informatiebeveiliging assessments die Audittrail aanbiedt bieden we nog meer diensten aan. Denk hierbij aan security en privacy officers as a service, awareness en nog veel meer. Zo ook onze helpdesk.

De Audittrail Helpdesk, waar opdrachtgevers vragen kunnen stellen over uiteenlopende onderwerpen op het gebied van Privacy en Informatiebeveiliging en waar binnen 48 uur antwoord op wordt gegeven. Als opdrachtgever is het mogelijk een abonnement hierop af te sluiten of om vragen te stellen op basis van een uurtarief. Het afgelopen jaar is er zeer goed gebruik gemaakt van de Audittrail Helpdesk! In dit artikel zetten we een aantal statistieken uiteen en bespreken we de meest opvallende onderwerpen.

Voor wat voor vragen kan je terecht bij de helpdesk?

In 2021 heeft Audittrail via de helpdesk veel uiteenlopende vragen beantwoord. De meeste vragen hadden betrekking op privacy. Alhoewel elke vraag uniek was, waren er een aantal onderwerpen die vaker terugkwamen. De meeste vragen gingen over:

  1. verwerkersovereenkomsten;
  2. het verstrekken van gegevens aan derden;
  3. het verwerken of opslaan van gegevens.

Helpdesk | Audittrail

De vraag binnen de vraag.

Binnen deze onderwerpen liepen de vragen uiteen. Laten we als voorbeeld het onderwerp ‘verwerkersovereenkomst’ nemen. Veruit de meeste vragen over verwerkersovereenkomsten gingen over de vraag of de verwerkersovereenkomst volledig was of dat er gekke dingen in stonden, dat was maar liefst 63%! Ook gingen 24% van de vragen over het dilemma of er voor een bepaalde verwerking een verwerkersovereenkomst nodig was. Tot slot blijkt er nog vaak verwarring te zijn over de vraag welke partij er in verschillende situaties nu verwerkingsverantwoordelijke is (13%).

Helpdesk | Audittrail

Top 5 cases

Er waren zeer bijzondere en interessante cases, onze top 5 cases van 2021 zijn:

  1. Hoe kun je omgaan met vervelende journalisten die een rechtszaak op het spoor zijn?
  2. Mag je ziekgemelde collega’s op het intranet publiceren, zodat collega’s een kaartje kunnen sturen of is dit in strijd met de AVG?
  3. Is alleen een naam van een bank ook een persoonsgegeven?
  4. Mag je gegevens delen met derden voor de opsporing van criminelen?
  5. Wat mag je delen over uitspraken van de Rechtbank?

Ook vraagstukken over privacy of informatiebeveiliging?

Privacy en informatiebeveiliging zijn onderwerpen waar je de kennis voor in huis moet hebben. Heb je die kennis niet in huis, dan is het verstandig om die kennis in huis te halen. Het makkelijkste is natuurlijk om een expert van Audittrail in te huren😉. Of om gebruik te maken van de Audittrail Helpdesk. Als je een vraag hebt, dan kun je die met een gerust hart stellen en dan zorgen onze experts voor een duidelijk antwoord.

Wij, als Audittrail, kijken uit naar de mooie en interessante vragen die in 2022 naar ons toe worden gestuurd! Meer weten over de Helpdesk? Download dan de productsheet of neem contact met ons op.

Liever gelijk de Helpdesk afsluiten? Dat kan! Vul dan onderstaand formulier in.Over de schrijver
Dylan Schreurs is Consultant Informatiebeveiliging & Privacy bij Audittrail, een audit- en adviesbureau op het gebied van cyber security, privacy en compliance.
Reactie plaatsen