Mareike Robertus; nieuw in het team van Audittrail! | Audittrail
Mareike Robertus; nieuw in het team van Audittrail!

Mareike Robertus; nieuw in het team van Audittrail!

Audittrail is altijd op zoek naar de beste, spontane, pragmatische Audittrailers. Mareike Robertus solliciteerde op de functie van Privacy-adviseur en we concludeerden snel dat zij voldeed aan die omschrijving. Sinds 1 juli is Mareike gestart als Privacyjurist en -adviseur bij Audittrail.

Ons team in het Noorden heeft er een nieuwe Audittrailer bij: Mareike Robertus. Mareike helpt organisaties bij hun reis naar privacy-compliancy en zorgt ervoor dat ze in control kunnen zijn. Tijdens haar master Recht en ICT aan de Rijksuniversiteit van Groningen kwam ze erachter dat ze een grote interesse had in privacy, en dat ze zich daarop wilde richten. Dat lukte helaas niet direct na haar afstuderen. Ze is aan de slag gegaan als Sales Controller bij Aareon: een softwarebedrijf dat zich met name richt op woningcorporaties. Daarbij coördineerde ze intern het certificeringstraject voor ISO 27001 – wat lastig was, maar goed gelukt is!

Na verloop van tijd breidde die functie zich verder uit doordat ze ook de contracten erbij ging doen en gevraagd werd voor de officieuze rol van Data Protection Coördinator. In deze functie kwam ze in contact met Aletta Hoogeveen – één van onze andere Audittrailers in het noorden van Nederland. Mareike was direct geïnteresseerd in haar werk (want ja, privacy). Aletta vertelde Mareike over Audittrail en wat ze deed voor opdrachtgevers. Wat Mareike zeer aansprak was de combinatie van kennis over privacy en de praktische werkwijze die ze hanteerde. Toen er een vacature aankwam kon ze dan ook niet anders dan solliciteren. En daar zijn we heel blij mee! Met Mareike hebben we een enthousiaste en sociale Audittrailer bij ons team gevoegd. Een Audittrailer met het verantwoordelijkheidsgevoel én doorzettingsvermogen om klanten zo goed en praktisch mogelijk te helpen.

In haar vrije tijd loopt Mareike graag hard, dat doet ze dan ook 4 à 5 keer per week. Wanneer ze niet buiten geniet van het hardlopen, de natuur of het reizen, brengt ze tijd door met vrienden en familie in Nederland en Duitsland. Verder vindt ze het leuk om te puzzelen, te lezen en om Zelda te spelen op haar Nintendo, wat ze haar guilty pleasure noemt.
Reactie plaatsen