CorporatiePlein 2018 | Audittrail streeft voor samenwerking corporaties

"Door samen te werken met andere corporaties bereik je sneller je doel"

Het speelveld rondom privacy en informatiebeveiliging bij woningcorporaties is de laatste jaren sterk veranderd, met de ingang van de AVG in mei als meest recente voorbeeld. Hoe houden corporaties grip en bereiden zij zich goed voor op de toekomst? Een gesprek met Jorrit van de Walle van audit- en adviesbureau Audittrail: “Door samenwerkingen met andere corporaties komt men sneller verder.”CorporatiePlein | Audittrial | samen te werken met andere corporaties

Volgens Jorrit doen corporaties er goed aan om een sterk toekomstbeeld te hebben. “Wij raden corporaties aan om regelmatig na te denken over waar de corporatie over twintig jaar wil staan en hoe ze dat gaan realiseren. Om een toekomstbeeld werkelijkheid te maken, is een pragmatisch plan nodig. Met een goed opgebouwde Governance, Risk en Compliance (GRC) kan de corporatie de wereld – of beter gezegd, hun gehele regio – aan.”

Samenwerken

In het opbouwen van de GRC komt een corporatie meerdere uitdagingen tegen, zoals het opzetten van governance en het uitvoeren van een risico-analyse. “Het voldoen aan wetgeving is een flinke kluit,” vertelt Jorrit. “Onze tip luidt dan ook: door samenwerkingen met andere corporaties bereik je sneller je doel.”

Daarom is samenwerken het hoofdthema bij Audittrail op CorporatiePlein. “Wij delen graag onze informatie en ervaring en juichen andere organisaties toe – zo ook onze opdrachtgevers – dit te doen. Dit is niet alleen effectief en efficiënt voor organisatie en de branche, maar het is ook erg leuk om te horen wat er aan de overkant speelt en hoe anderen te werk gaan. Om dat te faciliteren, organiseert Audittrail een Live Benchmark in hun GRCafé.”

GRCafé

Audittrail organiseert onder andere het GRCafé op de beurs. “Hier zijn Audittrailers aanwezig om met bezoekers bij te kletsen, goed advies te geven en te lachen. Zelf ben ik ook aanwezig op CorporatiePlein – dat jaarlijkse contactmomentje met oude en nieuwe gezichten wil ik niet missen. We zijn zeer benieuwd naar de uitdagingen van de corporaties en waarbij wij hen kunnen helpen. Op onze menukaart kunnen bezoekers lezen welke smaken Audittrail biedt. We vinden het belangrijk dat onze menukaart een spiegel is op de uitdagingen van woningcorporaties.

Daarom zal Audittrail – om de menukaart te optimaliseren én om woningcorporaties een overzicht te bieden van wat er speelt in hun markt – een Live Benchmark organiseren. Hier kunnen alle bezoekers aan meedoen, middels een digitale ‘quiz’, die live in te vullen is samen met één van onze Audittrailers. De resultaten geeft corporaties direct inzicht in uitdagingen op het gebied van privacy, informatiebeveiliging, governance, compliance, risico’s en kwaliteit. Daarnaast weten ze ook gelijk dat zij niet de enige zijn met een bepaalde uitdaging, wat een goede reden is om met een collega-corporatie aan tafel te gaan zitten om een uitdaging samen aan te pakken.”

Naast het GRCafé en de Live Benchmark geeft Audittrail ook twee kennissessies op haar stand. “Om 11.00 en 13.00 uur vertellen wij over de blijvende waarde van privacy, juist ná 25 mei. Hoe goed zit privacy al verweven in de corporatie? Hoe zorg je ervoor dat de corporatie in control blijft over alle 99 artikelen en 173 gronden uit de AVG? Om 12.00 en 14.00 uur vertellen we over een andere uitdaging: het omtoveren van corporatiemedewerkers naar privacyhelden. Menselijk nalaten is momenteel de grootste oorzaak van datalekken, en hoe zorgt men ervoor dat collega’s juist een privacy aanwinst zijn?”

Bron: CorporatieMedia | Foto: CorporatieMedia

Aanmelden voor CorporatiePlein 2018 kan hier. Een plattegrond met alle deelnemende exposanten vind je hier. Audittrail is op CorporatiePlein te vinden op stand 50

Audittrail ondersteunt

Weten wat uw kansen zijn op het gebied van privacy omtrent persoongegevensverwerking, borging van de bijbehorende processen of de awareness van uw collega's? Laat het ons weten via een mailtje of telefoontje. Weet u nog niet precies wat uw organisatie nodig heeft, en ontvangt u graag advies vanuit ons? Paul en Dennis komen graag koffie bij u drinken. Nodigt u ze uit? 


Reactie plaatsen