Voetbal en risicomanagement: Wat staat er op het spel?
Voetbal en risicomanagement: Wat staat er op het spel?

Voetbal en risicomanagement: Wat staat er op het spel?

"Als je niet ken winnen, moet je zorgen dat je niet verliest" - Johan Cruijff

Risicomanagement en voetbalwedstrijden lijken misschien niet meteen gerelateerd, maar er zijn boeiende overeenkomsten. Laten we enkele risicomanagementmodellen bekijken en hoe deze overeenkomen met een voetbalwedstrijd:

COSO en ISO31000: Dit zijn erkende risicomanagementraamwerken die doelstellingen, fundamentele waarden, organisatie en stappen voor risicoanalyse uiteenzetten. Dit kan vergeleken worden met de strategie, waarden, teamindeling en speeltactiek in een voetbalwedstrijd.

Management of Risk (M_o_R): Dit model voorziet in checklists en legt de nadruk op essentiële documenten, van risicoregisters tot uitvoeringsstrategieën. In voetbal zou dit overeenkomen met de wedstrijdvoorbereiding, tactische besluiten en de opstelling van spelers.

Praktijk en uitvoering: Risico gestuurd werken & Risicoleiderschap geven praktische aanwijzingen. Dit is te vergelijken met de werkelijke uitvoering van een voetbalwedstrijd op het veld, waar spelers hun vaardigheden en tactieken inzetten.

Zoals een voetbalteam risico's moet managen om succesvol te zijn, zo moeten organisaties risicomanagement toepassen om hun doelstellingen te realiseren!

We gaan niet meteen onze bondscoach bellen om te vragen of we hem vandaag nog kunnen helpen met de opstelling voor de komende wedstrijd. We natuurlijk niet 'de beste coach vanaf de bank', ieder zijn vak immers ;-) maar op het gebied van risicomanagement en cyberweerbaarheid zijn we zeker deskundig. Ben je geïnteresseerd in onze diensten en wilt je weten hoe we jullie organisatie kunnen ondersteunen bij het beperken van risico's op het gebied van informatiebeveiliging, schiet dan nú een afspraak in met een van onze adviseurs! Audittrail wenst ons elftal (en de coach) veel succes en geluk met de komende match!

Reactie plaatsen