Dataminimalisatie helpt organisatie en het milieu gelijktijdig
Dataminimalisatie helpt organisatie en milieu gelijktijdig

Dataminimalisatie helpt organisatie en milieu gelijktijdig

Quote: "In de afgelopen jaren is het tekort aan arbeidskrachten die de industrie moeten helpen te verduurzamen fors gegroeid. Net als in andere bedrijfstakken is er meer vraag naar monteurs, ICT'ers en technici dan er zijn". De kop van het artikel van RTLnieuws op 3 oktober is opvallend. (zie bronvermelding). 

Om klimaatveranderingen tegen te gaan doen zijn er vakmensen nodig om processen te optimaliseren en uitstoot van CO2 te verminderen.

Ook wij proberen ons steentje bij te dragen in het verduurzamen van onze samenleving onze Privacy consultant Dylan Schreurs stelde een aantal tips op waarmee je als organisatie zelf al actief je bijdrage kunt leveren aan een verbetering en tegelijkertijd zorgt voor dataminimalisatie en dus werkt aan het terugdringen van je eigen "cyber" kwetsbaarheden.

Wist je dat het belangrijk is om regelmatig oude e-mails te verwijderen? Door alleen op 'verwijderen' te klikken, verplaatst de email alleen naar de map 'verwijderde items' en wordt dus niet echt verwijderd.

Je email regelmatig opschonen is om meerdere redenen belangrijk:

* Oude e-mails kunnen privacy risico's met zich meebrengen. E-mails bevatten vaak gevoelige informatie zoals persoonlijke gegevens of bedrijfsinformatie die intern moet blijven. Als deze e-mails onnodig worden bewaard, kunnen ze in verkeerde handen vallen. Door oude e-mails te verwijderen, minimaliseren we samen het risico op datadiefstal en privacy-inbreuken.

* Het verwijderen van oude e-mails heeft een positief effect op duurzaamheid. Jouw e-mails, dus ook de items in jouw prullenbak, worden opgeslagen op externe servers, die constant energie verbruiken. Eén email met alleen tekst stoot in zijn levenscyclus zo'n 20 gram CO2 uit. Eén jaar lang 20 e-mails per dag ontvangen/versturen/bewaren stoot evenveel CO2 uit als 1000 km met de auto rijden. Door oude e-mails te verwijderen, verminderen we ons energieverbruik. Zo dragen we samen bij aan een duurzamere toekomst.

* Tot slot vragen we je om bewust om te gaan met e-mailverkeer. Verstuur alleen e-mails wanneer het nodig is en houd de inhoud kort en bondig. Op deze manier verminderen we niet alleen ons energieverbruik, maar ook de hoeveelheid informatie die we moeten opslaan en beheren.

Dus leeg de map 'verwijderde items' en draag bij aan een duurzame en privacy bestendige toekomst.

Kennisdeling is essentieel; hoe actiever we met zijn allen zijn in het aanpassen van ons gedrag, hoe groter de impact op onze samenleving en uiteindelijk het milieu. Sharing is caring 🤗

bronvermelding: rtlnieuws en eenvandaag

Reactie plaatsen