BIC Building Blocks: Een samenwerking tussen CorpoNet en Audittrail
BIC Building Blocks: Een samenwerking tussen CorpoNet en Audittrail

BIC Building Blocks: Een samenwerking tussen CorpoNet en Audittrail

Persbericht - CorpoNet en Audittrail slaan de handen ineen om de implementatie van de Baseline Informatiebeveiliging Corporaties (BIC) te vereenvoudigen: de BIC Building Blocks (BBB). Behapbare elementen die de regelgeving praktisch en overzichtelijk maken voor woningcorporaties. De BBB is een set ondersteunende documenten die corporaties kunnen helpen bij de praktische implementatie van de BIC. De BIC werd in 2016 gelanceerd als handvat om informatiebeveiliging (IB) in te richten om zo aan alle eisen op het gebied van IB te voldoen. Veel corporaties gebruiken de BIC als startpunt voor de beveiliging van (privacygevoelige) informatie.  

Doordat woningcorporaties te maken hebben met een breed scala aan (persoonlijke) data, blijkt het in de praktijk toepassen van de BIC vaak lastig. Het stellen van prioriteiten en hoofd- van bijzaken onderscheiden blijkt een opgave, want waar boek je de meeste resultaten? Door het overzichtelijk aanbieden van de BIC zullen corporaties eenvoudig aan de slag kunnen met het inrichten van hun informatiebeleid. 

CorpoNet zal in 2019 samen met Audittrail werken aan de BBB. Een nieuwe vorm van de BIC waarin alle onderdelen van het originele document terugkomen, maar verpakt in hapklare stukjes informatie. Hierdoor krijgen corporaties een beter overzicht van wat er in de BIC wordt voorgeschreven en kunnen ze blok voor blok de BIC implementeren. Daarbij worden er aanvullende richtlijnen ontwikkeld die corporaties moeten helpen van theorie naar toepassing te komen. Denk hierbij aan een set ondersteunende documenten (sjablonen, voorbeelden, uitwerkingen en best-practices) die corporaties kunnen helpen bij de praktische implementatie van de BIC. 

De combinatie van praktische vragen over de implementatie van de BIC vanuit de leden van CorpoNet en de expertise van de consultants van Audittrail maakt dat deze samenwerking alle ingrediënten in huis heeft om een goed product te leveren waarmee u zicht krijgt op hoe uw organisatie presteert, dit kunt controleren en uiteindelijk sneller doelstellingen behaalt. 

CorpoNet is een vereniging van en voor personen die in hun functie bij een woningcorporatie verantwoordelijk zijn voor het beleid rond de ICT. CorpoNet biedt hen een platform voor samenwerking, belangenbehartiging, informatie-uitwisseling en kennisvergaring. Audittrail is expert op het gebied van Privacy en Informatiebeveiliging. De consultants hebben ervaring in de meest uiteenlopende projecten binnen de sector. Ze werken met een pragmatische aanpak met de zelfredzaamheid van de opdrachtgever als einddoel.

Reactie plaatsen