Audittrail introduceert het BIC Startpakket | Audittrail
Audittrail introduceert het BIC Startpakket

Audittrail introduceert het BIC Startpakket

Corponet en Audittrail hebben het afgelopen jaar de handen ineengeslagen om woningcorporaties op weg te helpen met een praktische invulling van het BIC-normenkader voor informatiebeveiliging. Het resultaat is een pakket aan ondersteunende middelen onder de naam Bic Building Blocks. Om te helpen met de implementatie van de BIC Building Blocks biedt Audittrail het BIC Startpakket aan. Bic Building Blocks startpakket 

Bic Building Blocks

De Bic Building Blocks zijn opgedeeld in zes hoofdstukken, die elk een onderdeel van de BIC belichten. We starten met het hoofdstuk Beleid en Strategie en lopen met de hoofdstukken Risico en Impact, Implementatie en Bijsturen, Controle en Audit, Bewustzijn en tenslotte Incidenten en Calamiteiten de BIC door. 

Elk hoofdstuk is voorzien van een whitepaper met achtergrondinformatie en uitleg over een pragmatische invulling van het blok. Daarnaast heeft elk onderwerp een eigen set aan sjablonen. 

De Bic Building Blocks worden nader toegelicht in speciaal georganiseerde windstrekensessies waarvan de eerste vandaag plaatsvindt in Tilburg bij TBV Wonen! In januari en februari zijn nog meer sessies gepland waar nu nog op ingeschreven kan worden. 

BIC Startpakket

Op de windstreeksessie van vandaag introduceren wij ons BIC startpakket! Een starterskit waarbij we gezamenlijk de BIC implementeren aan de hand van de Bic Building Blocks. Speciaal voor woningcorporaties die de BIC graag samen met ons implementeren. Het startpakket biedt ondersteuning bij het meten van de huidige stand van zaken van IB binnen de corporatie, het implementeren van de BIC aan de hand van de BIC Building Blocks én een volwassenheidsmeting nadien, om continue verbetering van het BIC-programma in gang te zetten. Een compleet pakket dus, waarnaar u als woningcorporatie voldoende geholpen bent om uw informatiebeveiligingsprogramma zelf te onderhouden! 

Speciaal voor de bezoekers van de windstrekensessies hebben we een aantrekkelijke aanbieding voor dit Startpakket. Wilt u gebruik maken van het BIC Startpakket of meer informatie, neem dan contact met ons op via koffie@audittrail.nl. Wij komen graag bij u langs.

Reactie plaatsen