De transformatie naar volledig digitaal | Audittrail
De transformatie naar volledig digitaal
23 maart 2020 

De transformatie naar volledig digitaal

De afgelopen jaren is de huidige wereld aardig veranderd. Door de ontwikkelingen op zowel technisch als digitaal gebied hebben organisaties zich de afgelopen jaren al aardig aangepast. Door de huidige situatie worden organisaties nu gedwongen om hun transformatie naar digitaal werken te versnellen. In dit artikel nemen we u graag mee in de transformatie naar volledig digitaal.

Sinds de intrede van technische en digitale mogelijkheden proberen organisaties zich hierop aan te passen zonder dat het te veel risico’s met zich meebrengt. Denk hierbij aan het aanpassen van bepaalde processen of aanpassingen in procedures en werkomschrijvingen. Verschillende posities in uw organisatie hebben bijvoorbeeld geen vaste werkplek, maar maken gebruik van de beschikbare flexplekken. Ook hebben uw medewerkers hoogstwaarschijnlijk de beschikking over verschillende mobiele devices, een telefoon, laptop of iPad. Hierdoor kunnen uw medewerkers op verschillende plekken werken, waaronder thuis. Naast deze aanpassingen heeft uw organisatie ook aanpassingen moeten doen in de informatiebeveiliging met betrekking tot deze mobiele devices. Uw organisatie moet natuurlijk beschermd zijn voor het geval er een verlies of diefstal is van een mobiele device.

Flexibiliteit

Al deze wijzigingen hebben te maken met flexibiliteit. Dit zorgt voor maximale wendbaarheid in de beschikbaarheid van uw medewerkers, maar ook in informatiebeveiliging en uw organisatie zelf. Het merendeel van uw medewerkers is inmiddels gewend aan de nieuwe manier van werken. Het andere deel niet, en is dus gewend aan het vaste stramien om elke dag naar werk te gaan.

Door de huidige situatie wordt uw hele organisatie, en dus ook het deel dat niet gewend is aan het nieuwe werken, verplicht om digitaal te transformeren. Dit brengt veel uitdagingen met zich mee.

Omdat iedereen nu zoveel mogelijk thuis moet werken moet uw organisatie uw medewerkers voorzien van middelen om hun werk uit te kunnen blijven voeren. Er worden in hoog tempo maatregelen getroffen, laptops gekocht en ingericht, protocollen en werkmethoden worden herzien en dat alleen om te zorgen dat uw organisatie blijft opereren in deze huidige situatie. En dan hebben we het nog niet over de veranderingen die uw medewerkers ondergaan die dit niet gewend zijn.

Vergeet in deze situatie niet de beveiliging van uw organisatie. Omdat iedereen nu thuiswerkt, is het lastiger om dit te regelen. Maar probeer de risico’s zoveel mogelijk te minimaliseren. Op deze manier komt uw organisatie deze periode goed door.

Onze manier van werken

Ondanks dat wij, Audittrail, de nieuwe manier van werken al aardig gewend zijn, veranderd er voor ons ook wel wat. Maar doordat we al gebruik maken van de huidige digitale mogelijkheden kunnen wij onze werkzaamheden voor u voortzetten.

Al onze medewerkers zijn in het bezit van een laptop en kunnen daardoor thuiswerken. Via Microsoft Teams hebben wij zowel onderling als met u, de klant, veel contact. Alle opdrachten en afspraken kunnen daardoor worden uitgevoerd. Zo hebben wij bijvoorbeeld vorige week onze training Privacy Officer Basis online kunnen laten plaatsvinden.

Vergeet niet, al uw medewerkers proberen zich aan te passen aan de nieuwe realiteit en het beste ervan te maken en de werkzaamheden voort te zetten. Dit geldt voor alle lagen binnen uw organisatie. Geef uw medewerkers ook de waardering die ze verdienen, ondanks de situatie blijven ze zich maximaal voor uw organisatie inzetten.

Wij hopen dat we deze situatie snel achter ons kunnen laten, maar tot die tijd proberen wij u te ondersteunen waar mogelijk. Zijn er uitdagingen of vragen waar u tegenaan loopt die te maken hebben met één van onze oplossingen? Twijfel niet en neem contact met ons op. Wij helpen u graag!

Over de schrijver
Almar Anes is marketing & communicatie coördinator bij Audittrail, een audit- en adviesbureau op het gebied van informatiebeveiliging, privacy, audit en business control. Samen met een team van bevlogen professionals – experts en juristen – werken ze voor opdrachtgevers in verschillende sectoren, in verschillende landen.
Reactie plaatsen