Risk & Compliance Officer | Audittrail, jouw partner in compliance

Risk & Compliance Officer | GRC

Ondersteuning nodig bij Risk en Compliance?

Risicomanagement en compliance zijn twee belangrijke onderwerpen binnen een organisatie. Het in control blijven en sturen op risico’s is daar een onderdeel van. Hierbij is essentieel dat wordt gekeken aan welke wet- en regelgeving een organisatie zich moet houden en hoe je als organisatie aantoonbaar in controle bent.


Maar hoe begin je hieraan, welken onderdelen moet je aanpakken, het creëren van samenhang en hoe zorg je voor continuïteit? En wat als je er binnen de organisatie geen mankracht en geen tijd voor hebt? Hiervoor hebben wij verschillende mogelijkheden wat voor jouw organisatie van toepassing kan zijn:


Risicomanager

Met een risicomanager ligt de focus op risicomanagement en doet bijvoorbeeld risico-inventarisaties, analyses en evaluaties. De risicomanager is inzetbaar op interim of projectmatige basis.


Compliance Officer

De Compliance Officer is verantwoordelijk voor compliance op interne en externe wet- en regelgeving, hierbij onderhoudt de Compliance Officer het interne compliance model. De Officer zal samen werken met risicomanagement en audit.


Risico- en compliance Officer 

Met een Risico- en Compliance Officer krijg je als organisatie een expert op het gebied van zowel risico en compliance. Hierdoor wordt er beide vlakken projecten en opdrachten opgepakt. Het inzetten van een risico- en compliance officer is voor grote toepassing van kleine bedrijven en organisaties die risk en compliance willen verbinden.

Risk & Compliance Officer - Audittrail