Risicomanagement vastleggen | Audittrail, jouw partner in compliance

Risicomanagement vastleggen | GRC

Van strategie naar in control!

Elke organisatie wil graag een concrete business continuity strategie hebben, een basis daarvoor is het inrichten en vastleggen van risicomanagement. Het is dan van groot belang dat alle risico’s goed in kaart worden gebracht voor de algehele strategie.


Inrichten

Geen enkele organisatie wil voor onverwachte verrassingen komen te staan en met risicomanagement heb je een goeie basis. Hoewel, veel organisatie bezig zijn met risicomanagement blijven er vaak nog losse initiatieven over. Hierbij komt dan dat er weinig overzicht is, geen koppeling met beleid en strategie en geen verbinding onderling met de verschillende afdelingen. Maar hoe zorg je dan dat dit wel goed is ingericht en in lijn is met de algehele strategie?


Vastleggen

Wanneer je inzichtelijk hebt hoe je het beste je risicomanagement binnen de organisatie kan inrichten, is de volgende stap het vastleggen. Hierbij is de verbinding van een goedwerkend proces en duidelijke strategische punten van belang. Om te zorgen dat na verloop van tijd er binnen de organisatie er verantwoordelijk wordt omgegaan met risicomanagement, is een goeie software de uitkomst.


Benieuwd hoe wij jouw organisatie hierbij kunnen helpen? Lees dan onze productsheets of neem direct contact met ons op.

Risicomanagement vastleggen - Audittrail