Microsoft Gegevensclassificatie & gegevenslabeling | Audittrail

Microsoft Gegevensclassificatie & gegevenslabeling

Elke organisatie heeft de beschikking over veel gegevens. Klantgegevens, maar ook personeelsgegevens en ga zo maar door. Door al deze gegevens weet je niet meer wat je hebt en waar je wat kan vinden. Ook weet je eigenlijk niet welke gegevens je verzamelt en wat je nodig hebt.


Eigenlijk moet je en wil je hier iets mee doen. Je wilt weten welke gegevens je hebt en waar je wat kunt vinden. Niet alleen omdat het voor de organisatie makkelijker is, maar ook vanwege dataminimalisatie. Je wilt dus de gegevens gaan benoemen, maar dat is wel veel werk als je het met de hand moet doen. Is er geen andere mogelijkheid?


Gelukkig wel! Als de organisatie gebruik maakt van Microsoft 365, dan is het mogelijk om dit zowel handmatig als automatisch te laten plaatsvinden. Door de gegevens van de organisatie te classificeren en te labelen krijg je inzicht in de waarde van de gegevens, weet je waar het staat en wie er bij mag. Ook bescherm je hiermee de waardevolle gegevens van de organisatie. Wil je meer weten over gegevensclassificatie & labeling? Download dan onze productsheet of neem contact met ons op.