Informatiebeveiliging | Audittrail, jouw partner in compliance

Hoe waardevol is jouw informatie?

Informatiebeveiliging

Je kent het wel. Op een ochtend ga je naar kantoor en als je aankomt zie je dat de deur open staat van het pand en er zit niemand bij de receptie. En je kan zo doorlopen zonder controle. Ja hoor, daar zit iemand achter de computer die je niet kent! Of een collega gaat een kopje koffie halen, dus hij loopt naar het koffiezetapparaat, maar vergrendeld niet de computer. Dus iedereen kan nu bij alle informatie van de organisatie komen. Of archiefkasten met belangrijke informatie die toegankelijk zijn voor iedereen, omdat er geen slot op zit. Of op de schijf staan belangrijke documenten die men eigenlijk niet mag zien, maar wel toegang tot hebben. Dit zijn slechts een paar voorbeelden van oorzaken waar criminelen van kunnen profiteren. Als organisatie ben je verantwoordelijk voor de informatie die jij hebt om deze zorgvuldig te verwerken en te bewaren.  

Informatie is één van de belangrijkste bedrijfsmiddelen van een organisatie. Toegankelijke en betrouwbare informatie is essentieel voor een organisatie, die zich verantwoordelijk gedraagt, aanspreekbaar en servicegericht is, die transparant en proactief verantwoording aflegt aan klanten en toezichthouders en die met minimale middelen maximale resultaten behaalt. De bescherming van waardevolle informatie is hetgeen waar het uiteindelijk om gaat. Hoe waardevoller de informatie is, hoe meer maatregelen er getroffen moeten worden. Denk hierbij aan een baseline informatiebeveiliging (BIC, BIO) of aan een normenkader (o.a. ISO27001/2, NEN7510).


Voor een organisatie is het belangrijk dat er sprake is van goede informatiebeveiliging. Dat er een beleid en strategie is, hoe er omgegaan wordt met bepaalde onderdelen. Oftewel, een duurzaam en betrouwbaar informatiebeveiligingsbeleid die voldoet aan 3 eisen: Beschikbaarheid, Integriteit en Vertrouwelijkheid. Ondersteuning nodig om je informatiebeveiliging naar een hoger niveau te krijgen? Bekijk dan onze oplossingen hieronder. 

Zet nu de eerste stap in je informatiebeveiligingsprogramma!

Download hier gratis informatie over informatiebeveiliging of plan direct een afspraak in

Informatiebeveiliging diensten & producten

Hoe sta ik ervoor?

Bekijk oplossingen


Inhuur extra expertise

Bekijk oplossingen

Hackproof

Bekijk oplossingen

Security software voor CISO

Bekijk oplossingen

Sector specifieke oplossingen

BIC Startpakket

BIO Basisbeveiligingsniveau 3

Hoe staan we ervoor?

Nulmeting

GAP-analyse

 

Quickscan

GAP-analyse

  

Informatiebeveiliging Assessment 

 

Security Audit


ISO27001/NEN7510/
BIO

Inhuur extra expertise

Chief Security officer

Security officer as a Service

Hackproof

Risicoanalyse


Business Impact Analyse


Business Continuity Management & Cyber Response

Security software voor CISO

Compliance Management Framework

Managed Services